nieuws 2015

Zaterdag 14 februari

Zaterdag 14 februari vond het jaarlijks muziekfestival en solistenconcours van de christelijke muziekverenigingen ”Dongeradeel Oost” te Anjum plaats. Overdag was het de beurt aan de solisten en de groepen. Advendo werd dit jaar vertegenwoordigd door 3 groepen en 3 solisten. Het was een muzikale dag waarbij mooie stukken ten gehore werden gebracht. Bij de junioren groepen werd Tjeerd Heeringa en Kees Hovinga(Halleluja Anjum) beloond met de eerste prijs. Rianna v/d Kooi en Rianne Rispens wonnen de eerste prijs bij de senioren. Beide duo’s gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.  ’s Avonds was het de beurt aan de korpsen. Ons programma bestond deze avond uit het koraal “Preludium” daarna als groot werk “Dogon” en werd besloten met het stuk “Highlights of Planes” Dit jaar werden we begeleid door gastdirigent Gerk Huísma. De beker ging dit jaar naar Lauwers Fanfare Ee/Engwierum, gefeliciteerd.

Zaterdag 17 maart

Bij het 50 jarige huwelijksjubileum van Marten en Eelkje Groen uit Lioessens, kwam muziekkorps Advendo het gouden echtpaar een serenade brengen. In het voorjaarzonnetje nam het bruidspaar de muzikale klanken dankbaar aan en werd na de tijd van harte gefeliciteerd door het korps en vele dorpsgenoten.

Zaterdag 28 maart

Advendo heeft zaterdag 28 maart een voorjaarsconcert in samenwerking met het Zeemanskoor van Lauwersoog gegeven. Sinds enige tijd wordt ons korps gedirigeerd door Thom Zigterman. Hij volgde Douwe Draaisma op die door een zeer ernstige ziekte genoodzaakt was te stoppen. Hij  was dirigent was van 2002-2014. Draaisma, die deze avond aanwezig was kreeg een staande ovatie. Ook werden er zes jubilarissen gehuldigd, 25 jaar waren ze lid van Advendo. Theun Dijkstra werd eveneens gehuldigd en bedankt voor de 46 jaar tromslager bij het korps.

Zaterdag 9 mei

Zaterdag 9 mei 2015 vond het Gouden Spiker Festival plaats in Ureterp. Na enige weken goede voorbereiding was het tijd om de ingestudeerde werken te laten horen bij de jury. Het mooie van dit festival is dat de jury niet weet wie er optreden. Iedereen in dezelfde divisie krijgt een verplicht werk, welke we allemaal spelen. Daarnaast wordt er nog een koraal, een mars en een solowerk gespeeld. De vijfde divisie was verdeeld in twee groepen. Wij waren ingedeeld in de tweede groep. Na de loting konden we meteen aan de slag. We mochten namelijk als eerste van de tweede groep spelen. Iedereen maakte zich op om in te spelen. Na het inspelen zijn we door de begeleider naar de “wachtkamer” gebracht. Hier mochten we wachtentot we aan de beurt waren. Dit is toch altijd wel zenuwslopend voor sommige van ons. Na het klaarzetten van de stoelen en dergelijke, was het de beurt aan Advendo om het podium te betreden.We zijn begonnen met onze mars “On the castle green”. Hierna speelden we ons koraal, namelijk “Praise to the Lord”. Toen was het de beurt aan Grytsje Slagman op cornet. Zij speelde het solowerk “Dreamflight”. Grytsje, wat een prachtig optreden heb je gegeven. Iets waar je echt trots op kunt zijn! Hierna was het de beurt aan hetverplichte werk, namelijk “Call of the valley”. Ook dit werd met volle overtuiging gespeeld. Al met al een prima optreden, voor ons gevoel. Maar helaas gingen we met lege handen naar huis…. Op naar het volgende concours!

Zaterdag 10 oktober 

Zaterdag 10 oktober hebben we een studiedag gehad. ´s Ochtends na de koffie hebben we met zijn allen gerepeteerd. Op advies van de dirigent, hebben we zelfs een ware stoelendans gedaan, waardoor er niemand meer op zijn eigen plaats zat, met zijn eigen vertrouwde buurman of buurvrouw naast zich. Dit zorgde voor hilariteit alom!Je bent zo gewend aan je eigen plaats en sectie, dat veel van ons het spoor wel eens even bijster waren. Maar wat een goed leermoment! Hierna mochten we genieten van de welverdiende lunch. ´s Middags was het tijd om ons op te splitsen in groot en klein koper, en de slagwerkers apart. Het klein koper mocht in de school repeteren onder leiding van Andries de Haan. Het groot koper mocht onder leiding van Gijs Heusinkveld zijn kunsten vertonen. En de slagwerkers werden door Thom onder handen genomen. Hierna hebben we nog eenmaal beide stukken met zijn allen doorgespeeld. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we deze mooie dag afgesloten.