nieuws 2014

Nieuws uit 2014:
LetsStat website statistieken
Zaterdag 15 februariZaterdag 15 februari was er het jaarlijks terugkerende muziekfestival en solistenconcours van de christelijke muziekverenigingen ”Dongeradeel Oost” in ”De Dobbe” te Anjum. Er waren 32 solisten verdeeld in 2 juniorengroepen en 1 seniorengroep, en er deden nog eens 13 groepsoptredens mee. Een bijzonder spannend gebeuren voor de meeste deelnemers die varieerden in de leeftijd van 8 jaar tot 70+. Advendo werd dit jaar vertegenwoordigd door 5 groepen en 2 solisten. Het was een muzikale dag waarbij mooie stukken ten gehore werden gebracht en die werden beloond met mooie punten. ’s Avonds was het de beurt aan de korpsen. Ons programma bestond deze avond uit het koraal “Cerubics Hymnes” daarna als groot werk Scottisch Dances en werd besloten met de march Arsenal. Dit jaar stond ons korps onder begeleiding van Annemarieke Bos i.v.m.  ziekte van Douwe Draaisma. Zowel de koraalprijs als de beker ging dit jaar naar Lauwers Fanfare Ee/Engwierum, gefeliciteerd.
Zaterdag 19 april
Op 19 april stond er een studieochtend op het programma. We begonnen de ochtend om 9.00 met een bakje koffie en cake. Er waren 4 dirigenten uitgenodigd om deze ochtend verschillende oefeningen met ons te doen. We werden in 4 groepen verdeeld en begonnen allemaal met de ademhalingstechniek. Wat nog niet mee viel. De ene groep lag op de grond om de ademhaling onder controle te houden en een andere groep startte met Nederland in beweging, erg grappig allemaal maar we hebben er zeker veel van opgestoken. Een goede ademhalingstechniek is erg belangrijk tijdens het spelen. Na de pauze hebben we allemaal een stukje ingestudeerd die we aan het einde van de ochtend konden laten horen. Daarna werd er nog even nagepraat in de Gearkomst. Het was een erg leerzame en gezellige ochtend.
Donderdag 12 juni
Het jaarlijkse zomerconcert van muziekschool Opus3 vond dit jaar plaats in Lioessens. De kinderen van de muziekschool lieten horen wat ze dit jaar allemaal hadden geleerd. Zo waren er optredens van verschillende blokfluitgroepen, koperblazers en kinderen op de keyboard. Daarnaast trad het jeugdkoor op met verschillende bekende liederen. Op basisschool ´de Griffel´ in Lioessens zijn er een aantal koperblaaslessen gegeven aan groep 5. Deze lessen werden gegeven door Ria Rispens. Het is altijd een hele kunst om geluid uit een instrument te krijgen. Toch lukte het Folkert Jelmer Visser, Anna Feenstra en Elisabeth Schregardus op de bugel, cornet en de bariton. Met de noten C, D en E konden ze ´Liesje heeft een lammetje´ en ´Mieke hou je vast´ al erg goed spelen. Tijdens het zomerconcert van Opus3 lieten ze horen wat ze al konden.
Zaterdag 14 juni
Zaterdagochtend 14 juni gaat bij de meeste leden rond vijf uur de wekker. Tijd om op te staan en te vertrekken richting Lauwersoog, want om half zeven moeten we met zijn allen op de boot zitten richting Schiermonnikoog. Hier zullen we namelijk mee doen aan het concours van het OMF. De kar met alle benodigdheden hebben we op vrijdagavond al ingepakt en kan dus zo mee worden genomen op de boot. Aangekomen op Schiermonnikoog staat de bus klaar om ons met zijn allen naar het dorp te brengen. De kar wordt naar het dorp gebracht door een busje van bouwbedrijf Dijkstra. Na het drinken van een kop koffie en het eten van een broodje is het al snel tijd om ons om te kleden en klaar te maken. We worden namelijk om 9.00 verwacht om in te spelen. Onze dirigent voordeze dag is Gatze Verbeek. Hij speelt eerst nog met zijn eigen korps, waarna hij zich spoedig bij ons voegd om met ons in te spelen en af te stemmen. Hierna vertrekken we met zijn allen naar de kerk. Hier brengen we het werk ´Lord Tullamore´ ten gehore. Na het spelen zorgen we er met zijn allen voor dat de kar zo spoedig mogelijk weer klaar staat, want deze wordt weer op de boot van 10.30 verwacht. Een aantal van ons vertrekt ook weer met deze boot naar de vaste wal. De overige leden blijven nog op Schier en genieten van een mooie dag, waarna we om half vijf weer met de boot terug varen. Harmke en Sonja blijven nog om het verslag en de punten in ontvangst te nemen. Terwijl wij met zijn allen op de boot zitten, worden we door hen op de hoogte gebracht van het behaalde aantal punten. We werden met 78 beloond. Een ieder ging daarna weer in de auto naar Lioessens, waar Jan Willem de kar inmiddels had uitgeladen en een ieder zijn bezittingen weer mee naar huis kon nemen!
Juni
De volgende leerlingen zijn geslaagd voor hun diploma: Jacob Jan Haaksma voor zijn basisdiploma op drums en Nel Bakker en Iris Hoekstra op cornet voor hun A diploma.Gefeliciteerd namens Advendo.