nieuws 2013

Zaterdag 9 november

Bondsconcours Drachten

Op 9 november heeft muziekkorps Advendo weer meegedaan aan het bondsconcours in Drachten. Hier werden 3 prachtige stukken gespeeld:

Koraal: Der mond ist aufgegangen 

Groot werk: Bliss

Groot werk: Singapure Suite

Om 12.00 was het de beurt voor Advendo om te spelen. Iedereen die niet aanwezig konden zijn en het toch wilden horen, konden dit thuis live meeluisteren via Omrop Fryslân.

De uitslag was om 19.30 uur bekend en Advendo mag zeggen dat het goed is gegaan. Met een puntenaantal van 82,58 punten voor de 3 stukken, mag er gezegd worden dat er zeer goed gespeeld is. Dit was goed genoeg voor een 1e prijs! Iedereen van Advendo kan met een tevreden gevoel terugkijken naar deze spannende dag!

Juni Dorpsfeest 2013

Op vrijdag 28 juni was het weer zover, dorpsfeest van Morra / Lioessens!Dit jaar was het thema country en western, dus gingen ook de leden van Advendo verkleed als cowboys en indianen. De Oranjevereniging had dit jaar een huifkar met paard geregeld voor de muziekvereniging, waar eerst wel even mee geoefend moest worden. Een aantal leden zijn voor het dorpsfeest naar Paesens geweest voor een testrit. Dit was een groot succes en konden de leden met het dorpsfeest met zijn allen op de wagen. Het weer was helaas niet zo mooi, maar ondanks de regen mocht dat de pret zeker niet drukken. 

Op zondag 30 juni was iedereen om 10.00 uur weer paraat om de kerkdienst te begeleiden en na deze dienst hebben heeft Advendo nog een koffieconcert gegeven in de feesttent om het dorpsfeest gezellig af te sluiten.

Juni/Juli 

Hoera! We mogen weer trots zijn op onze leerlingen! Op dinsdag 25 juni hebben Tjeerd Heeringa en Mirthe Slagman hun A-diploma behaald! Tjeerd haalde het met 43 punten en Mirthe met 48 punten! Hessel de Haan en Grytsje Slagman moesten op deze dag voor hun B-diploma, die ze met prachtige cijfers haalden! Hessel is geslaagd met 49,5 punten en Grytsje met 51 punten. Rianne van der Kooi mocht op donderdag 27 juni voor haar B-diploma. Dit haalde ze met een mooie 47 punten!Op dinsdag 2 juli hebben Nel Bakker en Iris Hoekstra hun Basis-diploma gehaald. We mogen trots zijn op deze prachtige resultaten!

Zaterdag 9 februari

Op 9 februari 2013 was het weer zover het jaarlijkse federatiefestival. Om 9.30 gingen de solisten van start. Advendo werd dit jaar goed vertegenwoordigd met 12 solisten/ groepen helaas zijn er 2 uitgevallen. Het was een spannende dag maar er werden mooie stukken gespeeld en goeie punten behaald. Helaas vielen ze net niet in de prijzen.Ook onze jeugdleden waren weer van de partij met hun acts hier was de 1e prijs voor de groep:Sigrid Hoekstra, Annalynn Bakker, Mirthe Slagman en Alena Boonstra. Gefeliciteerd dames.We kunnen terug kijken op een succesvolle dag voor de solisten/groepen allemaal super gedaan!!!Om 19.00 was het de beurt aan de korpsen wij mochten dit jaar starten met samenzang.Daarna volgde ons programma startend met het koraal “Der Mond ist aufgegangen” daarna het grote werk “Voyage with the VOC” en als afsluiter de prachtige mars “William Blueheart march.” Helaas vielen we net niet in de prijzen, maar we hebben prachtig gespeeld en we kregen een eervolle vermelding. Ook kregen we een mooi verslag van de jury. De koraalprijs ging dit jaar naar fanfare Ee/Engwierum. De winnaar van deze avond werd de Bazuin van Niawier gefeliciteerd!!

Zaterdag 12 januari

Op zaterdag 12 januari organiseerden we een intern solistenconcours. Alle leden hadden enorm hun best gedaan om wat in te studeren. De ene deed een solo de ander een duo, trio of kwartet. Ook de jongste jeugdleden hebben we voor deze middag uitgenodigd, zij hadden hun acts nog mooier gemaakt door ook nog een dansje te doen of mooie achtergrond danseressen. Ze hadden zelfs op alle de details gelet, zoals de nagellak. Erg leuk. Er werden een aantal leden begeleid door de piano deze werd bespeeld door mevrouw R.Wiersma.De jury bestaande uit Titus van der Woude stond voor een lastige keuze er waren veel goeie acts.Uiteindelijk heeft hij besloten dat bij de jeugd Nel Bakker en Iris Hoekstra met hun achtergrond danseressen de winnaars werden.

 

 

Bij de ouderen waren de prijzen als volgt verdeeld:

Solo’s: 1e Froukje Wiersma 2e Harriet Elzinga

Groepen:    1e Fokje Veenstra en Rianne Rispens  2e Rianne en Ingrid van der Kooi

Na het concours was er een nog een nieuwjaarsborrel waar er nog even gezellig werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.