Dubbelconcert Advendo en Excelsior Schraard 2016

15 oktober 2016

Op zaterdagavond 15 oktober heeft Advendo Morra/Lioessens in samenwerking met Excelsior Schraard een prachtig concert gegeven in Anjum. Omdat vereniging Excelsior ongeveer 50 leden telt, was het in verband met de ruimte niet mogelijk om het concert op ons vertrouwende plek in Lioessens te houden. Gelukkig hadden veel mensen uit zowel Morra als Lioessens de moeite genomen om ons aan te moedigen.

Het repertoire van Advendo zag er als volgt uit:

  • praise my soul, the king of heaven
  • Plunges Marsas
  • By Trevone Bay
  • A Discovery Fantasy
  • Italian Fantasy
  • Kalamajka

De muzikale avond werd ook nog eens voorzien van een solo door Jenny Sipma (By Trovone Bay)

Na het welkomstwoord van Freerk Elzinga was het eerst de beurt aan Advendo om hun muzikale kunsten te vertonen. Met een volle kerk aan mensen begon Advendo om 8 uur aan het optreden. Voor de muziekkanten was er aan enthousiasme geen gebrek. Volgens de koster zaten er voor de koffie wel 130 mensen publiek. Veel van hun kwamen uit Morra/Lioessens, maar er waren ook mensen uit Anjum die kwamen luisteren. Na ongeveer 3 kwartier spelen was het tijd voor koffie.

Na de koffiepauze had Excelsior het podium overgenomen en liet op hun beurt goed van zich horen. Het meest spraakmakende aan dit concert was dat Thom Zigterman beide muziekkorpsen onder zijn hoede heeft. Thom vertelde dat hij nog nooit eerder op deze wijze een concert had gegeven en dat dit de primeur was.

De reacties van het publiek waren zeer lovend. Iedereen vond het een gezellige muzikale avond met veel afwisseling. Het was tevens ook een avond waarop twee verschillende niveaus samen kwamen. Advendo komt uit in de 5e divisie en Excelsior presteert in de hoogste (1e) divisie. Al met al was het een muzikale/gezellige avond die besloten werd met een natje en een droogje.

img_0015IMG_0024.JPG