Solistenconcours 3 maart 2018

ANJUM – Afgelopen zaterdag werd in Anjum een solistenconcours gehouden, welke was georganiseerd door de muziekfederaties Oost- en Westdongeradeel en Ferwerderadeel. Dit concours vond plaats in het nog officieel te openen MFA in Anjum. Er was dus sprake van een primeur! De primeur voor de samenwerking tussen de federaties, in het kader van LF2018, was twee weken geleden in Holwerd, met het Van Wieren & Vellinga Muziekfestival. Omdat er, met zoveel korpsen, geen gelegenheid was om het solistenconcours te houden, werd besloten om hier een complete dag voor uit te trekken. De start was dan ook al om 10 uur ’s ochtends.

De beoordeling van de solisten was in handen van Jan Geert Nagel en Reimer Jan Rondaan. Zij hadden een hele kluif aan het beoordelen van de bijna 70 deelnemers. Aangezien het grootste deel van de solisten werd begeleid op piano, gold dit ook voor de beide pianisten, mevrouw A. van Halderen en dhr. Joop de Jong. De presentatie van deze dag was in handen van Sonja Hoekstra en Anke Hoekstra.

Er waren 5 bekers te winnen, in de categorieën A- junioren solisten ( t/m 13 jaar), junioren ( 14 en 15 jaar), senioren, junioren groepen en senioren groepen.

Bij de jeugdige solisten was er sprake van een familie- overwinning. Joëlle Schönrock won bij de A-junioren solisten, terwijl Björn Schönrock er bij de junioren solisten met de prijs vandoor ging. Beiden overigens met lof van de jury. Joëlle behaalde 55 punten, haar broer zelfs 55,5 punten. Ze spelen bij Oranje Dokkum. Bij de senioren solisten ging de winst naar  Jaap Bergema (UDI Oosternijkerk) welke 52,5 punten wist binnen te slepen.

Bij de junioren groepen ging de prijs naar Gea Sipma en Gerbrich Mol (Advendo Morra/ Lioessens) met 51 punten. De winst bij de senioren groepen ging naar Rianne Looyenga, Sjoukje Kingma en, ook weer een familieoverwinning, Antje, Bert en Taeke de Ruiter ( Excelsior Ferwert). Zij wisten ook 55,5 punten binnen te halen, met lof van de jury.

Na afloop werden de beide presentatrices, de pianisten en jury bedankt door Freerk de Boer namens de gezamenlijke muziekfederaties voor een prachtige, muzikale dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s